Slik kan du kjøpe snapchat Spectacles på nettet også fra Norge

I oktober 2016 kom snapchat ut med et par solbriller kalt snapchat Spectacles. De kan ta opp videosnutter som automatisk lagres i din snapchat Memories, Dette er en funksjon i snapchat som lagrer alle dine snaps og historier. Solbrillene har et kamera med en 115-graders linse, som er utformet for å etterligne hvordan mennesker faktisk ser.

Slik fungerer snapchat Spectacles

Ifølge snapchat, sine briller er enkle å bruke. For å ta en snap (bilde eller video), trykker du på en knapp øverst i venstre hjørne av brillene. Opptaket stopper automatisk etter 10 sekunder, men du kan trykke på nytt for å legge til en annen 10-sekunders film (du kan ta opp til 30 sekunder om gangen). Du vil se et innadvendt lys når du snaper, og et ytre lys for å vise andre når du tar opp, og de er i ditt synsfelt.

Snapchat Spectacles fungerer med både Android og iOS-enheter. Hvis du har en Android-telefon, kan du overføre bildene dine over Wi-Fi, men hvis du har en iPhone, vil de overføre enten via solbriller ‘Bluetooth-tilkobling eller Wi-Fi. Husk at du kan bruke solbrillene som en frittstående enhet (de vil lagre opptil 200 snaps til du har tilgang til telefonen din). For å spille av bildene dine, må du bruke snapchat appen for Android eller iOS.

Når du ser på bildene dine som er tatt opp med snapchat solbriller, vil du se et nytt “rundt” format som er ment å vise at opptakene viser måten det menneskelige øyet ser på, Snapchat Spectacles er ikke vanntette, så du må være forsiktig i
regnvær eller på stranden.

Batteritid

Snapchat Spectacles batteriene vil vare ca en dag, og det utvendige lyset  på solbrillene vil fungere som en batteriindikator. Dobbeltklikk, og du kan se hvor mye batteritid det er igjen. For å lade brillene, legger du dem bare i etuiet som de kommer i. Der kan de lades flere ganger før etuiet må lades med medfølgende mikro USB lader.
snap 2 snap1

Tilgjengelighet

Snapchat Spectacles seles nå online på en nettside som heter spectacles.com. Dessverre selges det pr i dag kun til
amerikanske adresser. Det er ingen indikasjon ennå på om de også skal begynne å selge til andre land fra denne siden. Tidligere ble Spectacles solgt gjennom Snapbots – pop up butikker rundt USA. Men nå som de er i salg på nettet, finnes ikke disse butikkene lenger.
Det kan derfor være vanskelig for interesserte nordmenn å få takk i disse brillene, men umulig er det ikke.
En mulighet er å benytte seg at et firma som gir deg en amerikansk adresse, og videresender post til deg som kommer til denne adressen. Et eksempel på et slikt firma er Jetcarrier.
En annet mulighet er å kjøpe fra privatpersoner på nett. De selges blant annet på ebay og gjennom eksterne selgere for Amazon. Med denne muligheten må du regne med å betale noe med for dem enn hva de opprinnelig koster.

Pris

Prisen på spectacles.com er 129 dollar. Men dersom du skal kjøpe snapchat Spectacles gjennom private selgere på nett, må du regne med å betale litt mer. Den laveste prisen vi har funnet med mulighet for postgang til Norge er 239 dollar. Men dersom du er flittig bruker av Snapchat, er de kanskje vert det. 

Se om du passer dem først

Du ved hjelp av den snapchat se om du passer brillene før du kjøper dem. Det finnes nemlig et filter med Spectacles briller i Snapchat-appen.

For å få det må du gå til hjemmesiden hvor du bestiller Spectacles, åpne Snapchat og rette kameraet mot Snapchat-koden nede til høyre på skjermen.

Da får du opp et spørsmål om du vil ha et nytt filter (kun tilgjengelig i 24 timer), og du svarer selvsagt ja.

Deretter er det bare å gå inn i skikkelig «selfie-mode» og se hvordan du ser ut med de fargerike brillene. For å bytte farge åpner du munnen.

Les også

1 comment for “Slik kan du kjøpe snapchat Spectacles på nettet også fra Norge

Legg inn en kommentar