Solbrun kropp – hjelper betakaroten?

Vi ønsker alle en solbrun kropp når sommeren står for døren. Men hva hjelper? Det er vår og sommer forberedelsene står for døra. Vi trener for å få strammere kropp og spiser betakaroten for å bli brunere.beta

Gjør tilskudd av betakaroten slik at vi blir brunere? Og hva er egentlig betakaroten?

Betakaroten.no:
Betakaroten er et fargestoff som tilhører familien Karotenoider. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og fargestoffet lagres i hudcellene hvor underhudsfettet farges gyllent. Ved inntak kan dette føre til en brunere hud når kroppen utsettes for sollys, både ved bruk av solarium og vanlig sol. Betakaroten Vitamintilskudd inneholder også nå kobber som bidrar til normal hudpigmentering. Betakaroten Vitamintilskudd er en unik sammensetning som sørger for maksimalt opptak i kroppen, ingen oransje bivirkningsfarge og maksimal effekt. Regelmessig bruk over tid kan bidra til den perfekte gyllenbrune hudfargen.

Goodforme.no:
Betakaroten er et fargestoff som finnes i planter og hører til familien Karotenoider.Screenshot_2016-04-05-09-56-21-1 Man finner betakaroten i mange frukter og grønnsaker, men spesielt i gulrøtter, mango, aprikos og spinat er det høy konsentrasjon. Ved inntak omdanner kroppen betakaroten til vitamin A, som deretter lagres i cellene. Før var det slik at det ble solgt sterkere doser med betakaroten, men i de senere år har helsemyndighetene satt ned grensene. Det synes vi er greit, fordi med kosttilskudd er det slik at små doser over tid gir bedre effekt enn store doser i kortere perioder. Good For Me Betakaroten består av naturlig betakaroten fra mikroalge i en base av kokosolje. Kokosoljen er veldig stabil, har lav harskningsgrad og gir deg best mulig opptak av det naturlige betakarotenet.

Men hjelper det?
DinSide har snakket med hudlege Langeland ved Hudklinikken i Oslo.
Han mener at betakaroten ikke gir brunfarge men gulfarge. Grunner til at huden blir gul er fordi høyt inntak vil føre til at overskuddet lagres i fettvevet og leveren. Du blir altså ikke bare gul utenpå, men innvendig også.
Betakaroten har liten eller ingen effekt på pigmentcellene.

Hva kan du gjøre for å bli brun?
Du må først og fremst sol deg. Husk solkrem!

Les også Kan vi bruke solkrem fra i fjor?

Skrubb huden godt først. Tørr hud gir flekker og ujevn farge.
Begynn med korte soldoser. Husk å snu deg for et jevnere underlag.
Sola tørker ut huden så husk å drikke masse.
Skrubb igjen (men ikke om huden er sår eller brent).
Smør huden godt med fuktighetskrem eller after sun etter en dag i sola.

sol_sonrisa

Følg oss

facebook 3 twitter 3

Legg inn en kommentar