Den store klesbyttedagen – Stavanger

På lørdag 30. april inviterte Fremtiden i våre hender Stavanger og Stavanger Natur og Ungdom til klesbyttedag.
Eventen fant jeg på Facebook, og invitasjonen lød følgende:

Har du masse klær liggende som du aldri buker? Har du lyst på noe nytt i garderoben uten å kjøpe nytt?
Velkommen til klesbyttemarked!

Konseptet er enkelt:20160501_194849

  1. Alle tar med seg inntil 7 klesplagg hver. Plaggene må være rene og i god stand (undertøy og sokker tas ikke imot)
  2. Ved levering byttes klærne i klesbyttelapper
  3. Våre fantastiske frivillige kommer til å sortere klærne etter grupper og plagg (baby, barn, dame og herrer, bukser, overdeler osv)
  4. Velg deg ut nye plagg og betal med dine klesbyttelapper på veien ut.

 

Dette passet ypperlig for meg. Jeg har masse klær i skapet som jeg sjelden eller aldri blir brukt. Jeg plukket ut 7 plagg som jeg ønsket å bytte inn. Plaggene mine så så godt som nye ut. To av dem var det også, de hadde fortsatt prislappen hengende på. Jeg hadde først tatt fram et skjørt som jeg bare hadde brukt et par ganger, men så det var et par nupper på det, så jeg la det tilbake i kleskapet igjen. Tenkte at ingen ville ha et skjørt med noen nupper på, og jeg ville mest sannsynlig ikke få bytte det inn.

Så bar det avgårde til St. Olav videregående skole i Stavanger, hvor byttingen skulle foregå.
Jeg leverte inn plaggene mine og en dame forklarte at de hadde delt tre rom inn i barn-, herre- og dameklær. Jeg tok en runde i alle sammen for å se hva som var. I herrerommet var det nesten tomt med klær, i barnerommet var det litt mer, mens i damerommet fløt det nesten over.

Men jeg ble så skuffet! Det var hauger og lass med utvasket, hullete, skitne og godt brukte klær.
Jeg tok fram en hvit vinterjakke/dunjakke som hang på det ene stativet. Den var gravskitten og det var spor av matrester på den. Med en vask eller rens hadde den nok blitt fin, men den var så ufyselig at jeg ble rett og slett kvalm av å se på den.

Hele byttedagen ble en stor nedtur. Jeg byttet inn flotte klær og dyre merkeklær og fikk rett og slett boss tilbake.
Heldigvis klarte jeg å finne igjen noen av mine plagg, så jeg tok disse med meg og gikk!

Her er noen av plaggene jeg tok bilde av. Som dere ser så er det både skit, hull og nupper.

20160430_134318 20160430_134327 20160430_134248

Det burde være bedre sjekk av klærne før innlevering. Jeg kjenner jeg blir sint av å tenke på at de som har levert inn disse klærne, som like godt kunne vært kastet i søpla, nok fikk med seg noen flotte nye klær hjem.

Om jeg kommer til å delta på noe sånt i framtiden, kommer jeg ikke til å gi fra meg mine klær før jeg har funnet noen jeg vil bytte de inn i.
Men mest sannsynlig kommer jeg ikke til å delta i det hele tatt…

Man lærer så lenge man lever …. for slik er livets gang!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                        Følg oss

Legg inn en kommentar