Ta vare på melketennene til barna dine for senere bruk

Det høres helt utrolig ut, men nå anbefales det faktisk at man beholder melketennene til barna. Disse inneholder nemlig et høyt nivå av stamceller, og kan derfor brukes til å kurere barnet ditt for sykdommer senere i livet.

Hva er Stamceller

Kroppen din er bygd opp av milliarder av celler, og tusenvis av dem dør hvert sekund. Hos friske mennesker vil celler som skades eller dør, bli erstattet med nye celler med en gang. Kroppen vår har en imponerende evne til å reparere seg selv.

I mange tilfeller er det stamcellene i kroppen som har hovedansvaret for at det lages nye celler. Noen typer stamceller kan gi opphav til et helt nytt individ, andre kan bare bli til enkelte celletyper, som for eksempel hjerneceller, muskelceller, blodceller eller hudceller.

tann

Ta vare på melketennene

I denne filmen forteller en amerikansk tannlege om hvordan man kan ta vare på melketennene til barna for eventuelt senere bruk. Både melketenner og visdomstenner inneholder mye stamceller. Og med riktig fjerning og oppbevaring kan disse stamcellene redde barnets liv ved en rekke sykdomstilfeller senere i livet.

 

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

 

Legg inn en kommentar