Slik kverker du effektivt 2 timer på flyplassen!

Når vi reiser utenlands, må vi møte hele 2 timer før avgang. Det synes mange av oss er kjedelige timer på flyplassen. Dessuten er denne tiden forferdelig stressende. Det trenger den ikke være. Følg dette programmet, og ventetiden er over på et blunk!

Den siste røyken

Hvis du røyker, kan du like godt begynne med å ta den siste røyken før du går inn i ankomsthallen. Mange tenker at de vil vente med dette til etter innsjekking for å redusere tiden til neste røyk. Men da har du dette hengende over deg, og så blir det krise hvis det av forskjellige grunner ikke blir anledning til det etterpå. Ta en røyk med en gang, og innstill deg på at det blir en stund til neste gang. Finn evt fram E sigaretten eller nikotinplasteret, og gå til innsjekking.

Unngå sikkerhetstrøbbel

Tiden går ikke særlig fort hvis du skal tilbringe den i heftig diskusjon med en sikkerhetsvakt. Unngå flytende håndbagasje. Bruk små reiseflasker på 100ml hvis du må. Men unngå helt dette også ettersom det kan være tidkrevende. Hvis du likevel sjekker inn bagasje, så pakk det flytende i kofferten. Hvis det er flere sikkerhetskøer, så se på hva folk har med seg. Velg den køen med minst bagasje. Den går fortere selv om det er den lengste. Hold reisedokumentene klare, og ta av jakke, sko og evt belte før det er din tur. Kanskje de foran deg ser det, og følger ditt eksempel. Ha alt det elektriske lett tilgjengelig slik at du enkelt kan ta det opp, og pakke det ned igjen.

Tax Free og Shopping

Ta deg en runde i tax free’en med en gang du er igjennom sikkerhetskontrollen. Du slapper bedre av hvis du får unna alle gjøremål med en gang. Selv om du ikke har planlagt å kjøpe noe, kan det være lure å kikke litt likevel. Plutselig kan du komme på noe, eller finne et godt tilbud. Eller kanskje en fin gave til noen som snart har bursdag. Det gir en god følelse dersom du får brukt den obligatoriske ventetiden til et fornuftig gjøremål.

2016-08-26 08.03.18 2016-08-26 08.00.18
2016-08-26 08.00.28 2016-08-26 08.00.54

Finn Gaten

Når du er ferdig med handlingen, er det lurt å sjekke gaten. Du har kanskje mottatt informasjon om dette på SMS, men finn en tavle og sjekk likevel. Det kan være endringer eller forsinkelser du ikke har fått beskjed om. Og hvis du er på en stor flyplass, er det lurt å også sjekke hvor gaten er. Selv om du har god tid, hjelper det lite hvis det er en halvtimes marsj til gaten. I så fall har du jo plutselig ikke mer tid enn du trenger. Se på klokken og gjør det en konkret tanke om hvor mye tid du har igjen når du trekker fra den tiden du må bruke på å gå til gaten.

2016-08-26 08.02.27

Den obligatoriske pilsen

Nå har du kontrollen. Alt det praktiske er unnagjort, og du vet nøyaktig hvor god tid du har til rådighet. Da er det på tide med den obligatoriske pilsen før avreise. Nei, det spiller ingen rolle hva klokken er. Når man reiser utenlands, skal man ha en pils i baren på flyplassen for å markere at reisen er påbegynt. Selv om klokken er 6 om morgenen. Er du tidligere ute enn dette, må du nok vente. Alkoholserveringen starter ikke før 6 om morgenen (på norske flyplasser).

Sjekk inn på nett

Finn deg til rette i baren, men sett deg slik at du kan følge med på en av skjermene som viser avgangene. Nå er det på tide å finne fram telefonen, nettbrettet eller den bærbare pcen. Nå er den nemlig på tide å sjekke inn på de sosiale mediene. Slik forteller vi venner, familie og kolleger hvor vi er og hvor vi skal. Gjerne sammen med et bilde av den skummende halvliteren. De fleste flyplasser har gratis WIFI du kan benytte. Og snart begynner likes, kommentarer og smilyes å strømme på. Familie ønsker god tur, venner kommer med gode og mindre gode råd, og kolleger er misunnelige. Før du vet ordet av det sitter du med pils nr 2 i hånden, og tavlen på veggen viser “Go to gate”.

facebook

Go to gate

Hvis du har ordnet deg slik at gaten ikke er langt unna der du sitter, så bli sittende. Folk gjør ofte den feilen at de styrter til gaten med en gang tavlen viser “Go to gate”. Når de kommer fram, blir de stående å irritere seg over at boardingen ikke har startet, og at køen er kjempelang! Vent til det står “boarding” på tavlen før du begynner å gå. Hvis du av spesielle grunner skal gå foran køen, kan du nå spasere fra baren og inn på flyet i en lang marsj! Og hvis ikke, vil køen i alle fall være mye kortere og i bevegelse når du kommer til gaten.

Da gjenstår det bare å ønske en riktig god tur!

 

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

Les også

Legg inn en kommentar