Er Tinder en ONE NIGHT STAND app?

Tinder er dating-appen som enkelt lar deg komme i kontakt med andre mennesker i nærheten, som ønsker kontakt med deg. Appen er svært enkel å bruke, og ved hjelp av GPS kan man få opp personer som er i umiddelbar nærhet av hvor en selv befinner seg. Derfor er det mange som bruker Tinder som en slags «one night stand» app når de er ute på byen. Vi har undersøkt om folk ser på Tinder som en «one night stand» app.

 

Slik fungerer Tinder

Du registrerer en konto, og velger et profilbilde som alle kan se. Deretter legger du inn spesifikasjoner i forhold til hvem du ønsker kontakt med, som aldersgruppe og geografisk plassering.  Du får deretter opp et og et profilbilde av de aktuelle personene som passer ditt søk. Dersom du liker bildet, drar du det til høyre, og liker du det ikke drar du det til venstre. Tilsvarende vil andre gjøre med ditt bilde. Når noen du har likt også liker deg, har du en match. Når du har en match, kan du se flere bilder og mer informasjon om vedkommende. Da kan du også chatte med vedkommende for å bli bedre kjent, eller for å avtale et møte. Fremgangsmåten er genialt enkel, og Tinder er derfor blitt en av de mest populære dating-appene.

Tinder er gratis, og du finnes appen i både App Store og Google Play.

tinder1 Tinder2 Tinder3

One night stand

Ved hjelp av GPS kan Tinder finne mennesker som befinner seg i umiddelbar nærhet av der du er. Derfor er det mange som bruker denne appen til å komme i kontakt med andre når de er ute på byen elle på fest. I en slik situasjon er mange litt ekstra på sjekker’n, og for å se det rett ut så er det mange som ser etter et «one night stand» for kvelden. Så mange, at det etter hvert er flere som skriver på profilbildet sitt at dersom du bare er ute etter en ting, så vennligst ikke lik dette bildet.

 

Vi undersøkte blant fulle folk

Vi var nyskjerrige på hvor mange som ser på Tinder som en «one night stand» app. Eventuelt hvor mange som ser på tjenesten som en merseriøs tjeneste for å treffe potensielle partnere. Derfor tok vi turen til Stavanger en lørdags kveld, for å forsøke å finne svar på dette. Vi hadde som målsetning å treffe 100 Tinder-brukere, fortrinnsvis halvparten av hvert kjønn. Det var ikke veldig vanskelig. Aldersgruppen vi undersøkte blant var aktive brukere mellom 20 og 30 år.

Dette fant vi ut

Vi spurte om folk hadde eller kunne tenke deg å bruke Tinder for å arrangere et one night stand? Vi fikk følgende svar:

 

–          45 av 50 gutter hadde selv brukt eller kunne tenke seg å bruke Tinder for å arrangere et «one night stand».

–          50 av 50 gutter ville ikke hatt noe i mot det dersom en jente forespurte dem om et «one night stand» på via Tinder.

–          7 av 50 jenter hadde selv brukt eller kunne tenke seg å bruke Tinder for å arrangere et «one night stand».

–          35 av 50 jenter ville ikke hatt noe i mot det dersom en gutt forespurte dem om et «one night stand» via Tinder.

 

Disse tallene viser helt klart at guttene gjerne bruker Tinder til å ordne et «one night stand», mens jentene ser annerledes på det. Jentene foretrekker å bruke Tinder for å bli kjent med nye mennesker, men ikke nødvendigvis for å havne til sengs med dem første kvelden. Vi spurte også jentene om de hadde skrevet på profilbildet sitt at de ikke var interessert i et «one night stand». Ingen av jentene vi spurte hadde gjort dette. Årsaken til det var for mange at de trodde at en slik melding også kunne gi et feil førsteinntrykk. Selv om de i utgangspunktet ikke ville treffe guttene første kvelden, ville de heller ikke gi inntrykk av at de kun var interessert i kjempeseriøse forhold.

 

Konklusjon

Det hender altså at Tinder blir brukt som en «one night stand» app. Spesielt blant gutter som er fulle på byen. Jentene derimot er fortrinnsvis ikke interessert i å bruke appen på denne måten. Og ettersom man også her er avhengig av en match, er det  jo usikkert hvor ofte de pågående gutta får det som de vil med dette. Det har vert morsomt å undersøke dette, og vi får bare konkludere med at det her er delte interesser mellom kjønnene.

facebook 3 twitter 3

Følg oss                   Følg oss

1 comment for “Er Tinder en ONE NIGHT STAND app?

Legg inn en kommentar