Tone Salomonsen er snart ute med sin andre singel

Tone Salomonsen er en spennede artist og sanger fra Stavanger. Hun er for tiden aktuell med singelen “little me”, som ble utgitt i februar. Neste singel kommer mest sannsynlig ut i juni/juli, og en tredje er planlagt utgitt i august/september. Tone er en av artistene som skal spille på festivalen “Herlige Vaulen” på Vaulen badeplass i Stavanger 4. juni. Vi har vært så heldige å få lov til å stille henne noen spørsmål, for å bli bedre kjent med henne både som artist og privatperson.

Tone som privatperson

Tone forteller at hun tror kanskje andre ser på henne som en festlig og humørfylt person med mange meninger. Men hun er også en person som liker å ha orden på ting. Dessuten er hun veldig sosial.

Tone Salomonsen bor på Finnøy utenfor Stavanger. Der har hun sin familie, og ei jente på 4 år. Fritiden tilbringes naturlig nok sammen med familien. Om sommeren er hun glad i å sysle med blomster og hage. Hennes favoritt blant de mange vakre blomstene er Rosa Georginer.

Tone1

Måtte ta et valg, og valgte musikken

Helt siden Tone Salomonsen var liten jente, har hun likt å synge. Hennes første møte med en mikrofon var i Varden kirke på søndagsskolen. Da hun var 10 år, begynte hun i barneteateret hvor hun fikk utvikle seg og prøve mange store roller. Da hun som 16 åring begynte på videregående, falt valget på Lundehaugen vgs, og musikk, dans og drama linjen. Hun danset også i flere år, men så måtte hun ta et valg.

I en periode ville hun også bli skuespiller. Samtidig forstod hun at skolegang var viktig, og valgte å studere økonomifag. Hennes far syntes også at skolegang var viktig, og foreslo yrker som advokat eller revisor. Dette var i den tiden TV serien Ally Mcbeal var populært, og Tone syntes advokatyrket så spennende ut.

Men til slutt var det sangen som ble det natulige valget for Tone. Etter hvert ble den også hennes primære inntektskide. Nå har hun diverse spillejobber nesten hver helg, i tillegg til deltakelse på festivaler o.l.

Musikken Tone selv hører på

For å få inspirasjon til nye coverlåter, hører hun en del på P3. Ellers er det humøret og dagsformen som bestemmer hva hun foretrekker av musikk. Det finnes likevel musikk hun aldri blir lei. Hun nevner John Mayer, Rooms for square, Battle studies og Live in LA, og Adele 19 & 21. I tillegg er Melissa Horn aldri langt unna når hun er alene.

Tone2

Blir ofte nervøs

Før en spillejobb pleier Tone å varme litt opp i bilen på vei dit. Noen ganger blir hun kjempenervøs i forkant av et arrangement. Spesielt i bryllupsvielser og begravelser, og når hun skal fremføre selvkomponerte sanger. Ved et tilfelle trodde hun at hun skulle omkomme av nervøsitet, og det var da hun sang nasjonalsangen i DNB arena for Oilers for ikke så lenge siden. Hun blir generelt mer nervøs av å opptre for familie og venner enn for eksempel på en pub. Der er hun ikke nervøs i det hele tatt. Det er alt mulig utenfor hennes komfort-sone som gjør henne slik, og det er vel både naturlig og vanlig. Hun jobber imidlertid med å bli bedre på dette, og det vil det nok også bli etter hvert.

Disse sangene liker hun å fremføre

Vi spurte Tone om hun kunne nevne noen sanger hun liker spesielt godt å fremføre. Til dette svarer hun at det kommer litt an på hvordan hun selv har det der og da. For tiden liker hun spesielt godt å synge “When we were young” av Adele, “Back To Black” av Amy Winehouse, og “I wanne be where you are” av Michael Jackson.

Tone Salomonsen kommer til “Herlige Vaulen”

Tone3

Tone Salomonsen live

Tone har tidligere deltatt på festivalene “Herlige Vaulen” og “Rogafest”.  I år skal hun  spille på festivalen “Herlige Vaulen” på Vaulen badeplass i Stavanger 4. juni. Til festivalen kommer også Ingenting, Toni Gundersen, Goggen, Ole Alexander, Mæland, Glenn Lyse, Tommy Fredvang og Kjartan Salvesen. I år kommer også komikeren Kristian Valen, som festivalen har skiltet med som hovedattraksjon. Tone skal sammen med mange av de andre artistene lage et spektakulært allsangshow. Hun kan love et fyrverkeri av et musikkshow, der du garantert kan de fleste sangene. Spekteret av sanger strekker seg helt fra Mods til 90 tallets pop og rock. Vi vet også at det kommer en rykende fersk en. Så det er bare å glede seg! Sett av datoen 4. juni, og få med deg Tone og de andre på Vaulen 4. juni.

Informasjon om “Herlige Vaulen” og billetter finner du her. 

Dette skjer fremmover

Samme dagen Tone skal spille på “Herlige Vaulen”, skal hun også fremføre noen selvkomponerte sanger på “Musikkfest”. Etterpå tar hun to ukers ferie, før det blir travelt igjen. Både på “Sandvollyball Stavanger” og “Gladmatfestivalen” kan du høre Tone Salomonsen på en rekke forskjellige utesteder.

Tone er for tiden aktuell med singelen “Little Me”. Hun forteller at hvis alt går som planlagt, kommer den neste singelen ut allerede i juni/juli. Singel nr 3 er planlget utgitt i august/september. Så her blir det tett program, og mye spennende fra Tone Salomonsen fremover.

Se musikkvideoen “Little Me” her:

 

 

2 comments for “Tone Salomonsen er snart ute med sin andre singel

Legg inn en kommentar