Verktøyet kan ikke lenger lagres i garasjen!

Nå som det har vært så fint vær de siste dagene, fikk jeg lyst å sette meg ut i hagen. Det krever selvsagt at hagemøblene må graves frem fra gjemmestedet sitt. Men ikke minst så betyr det at det er  på tide å klippe gresset igjen.

For mange er det ikke bare gresset som skal klippes. Om våren finner vi ofte frem verktøyet igjen, og tar fatt på småjobbene som skal gjøres rundt huset. Men hvor har verktøyet stått oppbevart gjennom den lange vinteren? Ofte er svaret på dette at verktøyet har stått i den utendørs boden eller i garasjen. Dette har jo alltid vert greit, men ikke nå lenger.verktøy1

Ettersom vi nå har fått veldig mange batteridrevne verktøy, må vi begynne å tenke på hvor vi oppbevarer det. Selve verktøyet som drillen, saga eller gressklipperen kan godt stå i garasjen. Men batteriene har ikke så godt av det. Batteriene bør derimot oppevares innendørs.

Hvordan bør batteriene oppbevares

Batteriene bør oppbevares inne, på et tørrt og ikke for varmt sted. Som i en kjeller for eksempel. Temperaturen bør ligger mellom 5 og 20 grader. Batteriene bør også settes til lagring med en kapasitet på ca 40%. De skal altså ikke settes vekk til langtidslagring helt tomme.verktøy2

Noen produsenter mener at batteriene bør etterlades etter en 3 måneders tid. Andre mener at batteriene holder seg like fint til våren igjen. Her er det visst litt forskjell på batteritypene.

Da håper jeg bare at jeg får start på både gressklipperen og drillen, for dette var jeg ikke klar over. Og jeg har selvsagt satt alt sammen inn i garasjen med tomt batteri!

Sånn er livets gnag!

facebook 3twitter 3

Legg inn en kommentar