Vestlandsfanden snart ute med sitt 17. album

Det er ikke bare vestlendinger som kjenner til Vestlandsfanden. Og det er kanskje ikke så rart. Bandet som omtales som et meget hard arbeidende folk-rock band, har holdt det gående siden 1979. Siden den gang har de stort sett vært på turne hele tiden. For tiden arbeider de med innspillingen av sitt 17. album, og til helgen skal de spille på Modsfesten på Viking stadion i Stavanger. I den forbindelse har vi fått lov til å stille vokalist Reidar Brendeland noen spørsmål. Her får du vite det du ikke visste om gjengen i Vestlandsfanden!

Dette forteller vokalist og bandets eldste medlem om navnet Vestlandsfanden:

Vestlandsfanden startet som et akustisk band i 1979. Bandnavnet ble hentet fra en bok skrevet av en forfatter som het Nils Kjær. Vestlandsfanden er et begrep for hvordan resten av landet ser på oss vestlendinger. Vi er kjent for bedehus, dobbeltmoral, avholdssak, målsak  og mørkemannsmentalitet. Det stikk motsatte av det bandet driver med. Navnet har ingen verdens ting med Fanden å gjøre.

Før konserten

Dette bandet er så rutinerte at de ikke møtes før en halvtime før konserten. Og da har de ikke en gang bestemt seg for hva de skal spille! Etter at settliste og detaljer er diskutert, får de til og med tid til å øve litt for å få gang på adrenalinet!

 

Stort repertoar

Når Vestlandsfanden skal holde en konsert, forsøker de å sette sammen et utvalg av låter som publikum vil sette pris på. Det er kanskje ikke alltid like lett. Vestlandsfanden har nemlig et repertoar på flere hundre sanger å velge mellom. Et par av de mest kjente låtene er imidlertid alltid med på listen. Og det er kanskje ingen overraskelse at disse klassikerne alltid får være med “For livets glade gutter går solen aldri ned” og “Plukka plummer i Hardanger” .

Viktig å være nervøs

Til tross for at dette bandet har holdt utallige konserter, er de fortsatt nervøse før de går på scenen.

  • Det er viktig. Da er man skjerpet og kan yte sitt beste.

Tabbene blir som regel ikke oppdaget

Vestlandsfanden forteller at de gjør små tabber hele tiden. Men som regel blir ikke disse oppdaget av publikum.

En gang spilte vi i Ulefoss i Telemark. Da avtalte vi i pausen at vi skulle forandre på en av sangene. Det var bare det at alle i bandet hadde oppfattet endringen forskjellig. Da vi gikk på scenen for å starte å spille så begynte alle å spille forskjellig. Fryktelig kaos og bandet må ha en full stopp. Publikum skjønte ingenting av hva som skjedde bortsett fra at det hørtes fryktelig rart ut.

Spiller på Viking Stadion

Til helgen spiller Vestlandsfanden på Viking stadion i forbindelse med den store Modsfesten. De røper ikke hvilke sanger som vil bli spilt, men lover å spille kjente låter slik at publikum kan være med på allsang. Av arrangement vokalisten Reidar selv har deltatt på som privatpersoner nevnes Roskilde, Skagen Festivalen, Norwegian Wood og Jazzfestivalen i Molde.

Vestlandsfanden jobber med nytt album

Det blir ingen sommerferie på Vestlandsfanden. Om sommeren er det alltid fullt program. Og denne sommeren blir det om mulig enda travlere enn normalt. Bandet er nemlig i gang med innspilling av sitt 17. album. Og da skal det selvsagt også filmes, fotograferes og markedsføres. I tillegg til dette kommer selvsagt også spillejobber. Så det blir dårlig med sommerferie på bandet i år. Men med så mange spennende planer, kan kanskje ferien vente litt.. Vi gleder oss i hvert fall til nytt album!

Vestlandsfanden består i dag av følgende bandmedlemmer:

Reidar Brendeland: Voc, Gibson
Andreas Berg: Fender, voc
Olaug Furusæter: Fiddle
Arne Martinussen. keyboards, hammond, accordion
Espen Skeie: Bass, voc.
Thomas Dulsrud: Drums

Les mer om bandet på deres facebooksider

1 comment for “Vestlandsfanden snart ute med sitt 17. album

Legg inn en kommentar