Voldtekt eller sex?

Jeg har følget den triste saken til Andrea Voll Voldum som ble voldtatt i Hemsedal 2014.

Bakgrunn

Dagbladet skriver:
De ubestridte fakta i saken er at de tre mennene i slutten av tjueåra og starten av trettiåra ga den da attenårige kvinnen MDMA, hasj og alkohol på et nachspiel, som til sammen slo henne helt ut. De tre mennene tok deretter kvinnen med til campingvognen sin, hvor de byttet på å ha sex med henne i omtrent en time.

Når hun kommer seg ut derifra og blir hentet av moren, forteller moren: «at da hun så datteren på bensinstasjonen, sto datteren på en merkelig måte, med bena ut, som om hun hadde vondt. Hun så at datteren hadde grått og hun så svært medtatt og redd ut.»

I dag lider kvinnen av angst, posttraumatisk stresslidelse og søvnproblemer, som følge av hendelsen hun mener var en klar gjengvoldtekt. Hun var ute av stand til å verken samtykke eller si nei grunnet rusmidlene de hadde gitt henne.

Norges Lover

I straffeloven er det voldtekt hvis en:

  1. skaffer seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd,
  2. har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen, eller
  3. ved vold eller truende atferd får noen til å ha seksuell omgang med en annen, eller til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

Frifunnet

Til tross for at mennene ble dømt i tingretten, ble de nå frikjent i Borgarting lagmannsrett. Selv om flertallet blant dommerne var for å dømme de tre for voldtekt.

rape

Andrea

Jeg synes jenta er utrolig tøff som står fram. Hun gir historien et navn og et ansikt.

Andrea har fortalt følgende til VG:
– Det har vært ubehagelig å møte dem i retten, men jeg angrer ikke. Jeg har gjort det riktige, og jeg håper dette hjelper flere til å ville stå frem med sine historier.

Selv om mennene ikke ble dømt, håper jeg Andrea kan komme seg videre i livet.
Gå med rak rygg. Dette er ikke din feil!

rapist

Navn på frikjente

Andre valgte selv på tirsdag å offentliggjøre navnene på de frikjente i saken. Hun skriver følgende på sin facebookside:

Andrea

“Eg velge å dela denna artikkelen med dikka her på face, først og fremst fordi denna artikkelen beskrive veldig godt korleis eg og føle det, korleis e det mulig? Eg har brukt 2 og eit halvt år på rettssaka osv, og eg sit at med ein følelse av å ikkje bli trudd. Rettssystemet i Norge, for meg, e heilt på trynet og eg stille spørsmålstegn til jury og meddomsrett her i Norge. Det e ikkje så mange ord som strekke til, ant enn at eg e veldig skuffa.

For at andre ikkje skal oppleva det marerittet og den torturbehandlingen eg vart utsett for av desse, velge eg å gå ut med navn: Raymond Wærness, Espen Elvaker og Jonas Hammarstrøm.”

 

 

2 comments for “Voldtekt eller sex?

  1. Somebody
    7. august 2016 at 18:43

    Flott innlegg! Hvor er Facebook-sida deres?

Legg inn en kommentar